Overfladebehandling

Vi giver gulvet de bedste forudsætninger med en solid efterbehandling

Overfladebehandling

Overfladebehandlingen bliver aldrig bedre end forarbejdet.

Udover trægulvets hårdhed er overfladebehandlingen særdeles afgørende for gulvets levetid og udseende.

Tips & gode råd:

Alle trægulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul fra feks. kontorstole kan forsage tryk- ridse- og slidmærker, samt opflosninger af træet. Der anbefales køreplade.

Sand, grus og lignende under fodtøjet vil bevirke ekstra slitage af gulvets overflade, måtteforhold er derfor meget vigtige.

Ludbehandling:

Ludbehandling kan anbefales på bløde træsorter som fyrtræ og bøg.

Ludbehandlingen udsætter træets naturlige gulningsproces, samt giver træet den eftertragtede hvidskurede patina.
Korrekt vedligeholdt er gulvet særdeles slidstærkt og meget nemt at holde pænt. Ofte kræves ikke andet end støvsugning og vask for at få selv store pletter og ridser til at forsvinde.

Sæbebehandling:

Sæbebehandling foretages især efter en ludbehandling af gulvet. Denne type behandling anvendes mest på bræddegulve, og består i at træet efter ludbehandlingen mættes med en sæbeblanding der lukker træets overflade, således at snavs har svært ved at sætte sig fast.

Lakering:

Generelt kan alle træsorter lakeres.

Feks. er vandbaseret Blitsa lugtsvag og miljøvenlig. Blitsa på vandbasis har en god slidstyrke, samt den fastholder træets egen farve. Miljømæssigt er de langt at foretrække frem for andre typer gulvlak.

Læs mere om gulvlakering.

Oliebehandling:

Gulvolie giver især mørke træsorter glød og dybde, og giver gulvene en stærk, smidig overflade der hindrer indtrængning af vand og snavs. Olien giver træet en mørkere tone og en dyb glød, ligesom den fremhæver åretegningen.

Oliebehandlede gulve får en smuk ensartet overflade, der er nem at vedligeholde- også partielt.

Se et lille udvalg af det udførte arbejde i galleriet