Vedligeholdelse

Forlæng gulvets levetid med den rette pleje

Vedligeholdelse

Den rette vedligeholde kan forlænge levetiden på dit trægulv.

Nedenfor har vi samlet vejledninger til hvordan du bedst vedligeholder dit trægulv. Har du spørgsmål eller ønsker du et tilbud på behandling af dit gulv, er du velkommen til at kontakte os.

Daglig rengøring af lakerede trægulve

I det daglige er det kun nødvendigt at støvsuge, feje eller aftørre gulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i rent vand. Hold vanddosering på lavest mulige niveau.

  • Hvis gulvets overflade er meget snavset, anbefales det at tilsætte en neutral gulvsæbe til vaskevandet.
  • Utilsigtet vandspild skal straks fjernes. Trægulve tåler ikke længere tids påvirkning af vand.
  • Nylakerede gulve bør ikke vaskes før lakken er fuldt afhærdet. Tidligst efter 72 timer.

Pleje af sæbebehandlede gulve

Daglig rengøring
Støvsugning og ved behov gulvvask med gulvsæbe i forholdet 50 ml sæbe til 10 liter varmt vand.
Brug så lidt vand som muligt og eftertør gulvet med en hårdt opvredet klud så hurtigt som muligt. Der må ikke efterlades vand på gulvet.

Renovering
Når gulvet trænger til renovering afrenses der med trærens. Derefter mættes træet med gulvsæbe klar eller hvid som det er beskrevet under sæbebehandling.

Vedligeholdelse og rengøring af olieret trægulv

Gulvet fejes med en blød kost eller støvsuges med et børstemundstykke med bløde børster for at undgå ridser. Herefter vaskes gulvet med vand tilsat en egnet gulvsæbe efter olieleverandørens anvisninger.

Uanset overfladebehandling er trægulve følsomme over for vand og fugt, så der skal bruge så lidt vand som muligt ved gulvvask og bagefter tørre gulvet af.

For at holde det olierede gulv pænt kan det efter behov friske op med en egnet plejeolie. Enten hele gulvet eller partielt, hvor det begynder at se lidt trist og slidt ud. Følg leverandørens anvisninger.

Pleje af ludbehandlede gulve

Daglig rengøring
Støvsugning og ved behov gulvvask med gulvsæbe i forholdet 50 ml sæbe til 10 liter varmt vand. Der bruges så lidt vand som muligt og gulvet eftertørres med en hårdt opvredet klud så hurtigt som muligt. Der må ikke efterlades vand på gulvet. Ønskes en ”hvidere” nuance kan der bruges en hvid gulvsæbe.

Renovering
Når gulvet trænger til renovering afrenses der med trærens. Derefter mættes træet med gulvsæbe klar eller hvid som det er beskrevet under sæbebehandling.

Se et lille udvalg af det udførte arbejde i galleriet